DBT Timisoara

Psihoterapie

  0 utilizatori

Terapia Dialectic - Comportamentala este dezvoltata de Marsha Linehan la finalul anilor ’70, devenind una din cele mai eficiente abordari terapeutice pentru tratamentul tulburarii borderline. DBT este recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de toate ghidurile internationale.

DBT este eficient in reducerea comportamentelor suicidare,  autoagresiunilor, zilelor de spitalizare psihiatrica, starilor  depresive. A redus renuntarile la tratament, a redus simptomatologia  legata de consumul de substante, impulsivitate si furie. A crescut  calitatea vietii si nivelul global de functionare.

Programul DBT consta in:

terapie individuala

grup de psihoeducatie

grup de intervizare pentru psihoterapeuti

Grupurile de psihoeducatie sunt terapii de grup destinate  formarii de competente comportamentale. Grupul este administrat ca o  clasa in care liderul de grup preda abilitatile si atribuie temele  pentru clientii care le practica in viata de zi cu zi .

Grupurile se intalnesc saptamanal pentru aproximativ 2,5 ore si este  nevoie de 24 de saptamani pentru a obtine prin intermediul  curriculum-ului competente complete. Acesta fiind adesea repetat pentru a  crea un program de un an .

DBT include urmatoarele seturi de abilitati comportamentale:

1. Mindfulness: practica de a fi pe deplin constient si prezent in acest moment.

2. Toleranta la stres: cum sa tolerezi durerea si stresul in situatii dificile, fara sa le schimbi.

3. Eficacitatea interpersonala: cum sa ceri ceea ce vrei si sa spui „nu”, mentinand in acelasi timp respectul de sine si relatiile cu ceilalti.

4. Reglarea emotiilor: cum sa schimbi emotiile pe care doresti sa le modifici.

Grupul de practicanti DBT Tmisoara fac parte din cadrul grupului DBT Romania, organizat in colaborare cu Clinica Hope de la Bucuresti.

Contact

ORAR:

LUN - 09:00 - 17:00

MAR - 09:00 - 17:00

MIE - 09:00 - 19:00

JOI - 09:00 - 19:00

VIN - 09:00 - 19:00

SAM - 10:00 - 19:00

Alte informații

  • PROGRAMARI
    DA
  • Parcare
    DA