Stiinta dedicata cuplului. Program de formare specialisti

Scoli specializare, Psihoterapie, Dezvoltare personala

Cum si de ce am construit acest program de formare dedicat cuplului?


Am creat acest program de formare pentru ca, in primul rand, traiesc cu bucurie, satisfactie si incredere procesul de mentorat profesional pe care il ofer terapeutilor si celor preocupati in a sustine sanatatea mentala a cuplului, familiei si comunitatii si, in al doilea rand, pentru ca imi doresc sa contribui la crearea unei comunitati de profesionisti care sa se alature Scolii pentru Cuplu in demersul ei de a sustine cuplul si iubirea sanatoasa traita cu bucurie si implinire.


Cred intr-un un cuplu constient sustinut de o comunitate sanatoasa care isi asuma procesul de transformare si schimbare. O comunitate pentru care sanatatea mentala si emotionala devine o prioritate si, in consecinta, si cuplul are mai mari sanse pentru un trai in doi sanatos si o iubire care sa sustina evolutia personala si a cuplului.  Cred ca terapia de cuplu are nevoie sa fie mai conectata atat cu stiinta, cat si cu schimbarile de convingeri, practici si nevoi ale oamenilor si comunitatilor din prezent.


Imi doresc ca alaturi de terapeutii Scolii pentru Cuplu sa contribui la schimbarea si transformarea culturii in care traim in asa fel incat cuplul sa fie sustinut si incurajat sa evolueze si sa se dezvolte in acord cu nevoile si provocarile vietii prezente si viitoare. Transformarea personala si a cuplului are nevoie in acelasi timp si de o transformare a oamenilor alaturi de care traieste un cuplu – colegi, vecini, prieteni, rude. Altfel, procesul devine unul lent, anevoios si adesea dificil. Cred ca in prezent se pune o prea mare presiune, intr-un mod nerealist, pe schimbarea individuala sau a unui cuplu intr-un context de viata care mai degraba saboteaza relatia si cuplul, si intr-un moment in care avem nevoie sa redefinim iubirea. Multe cupluri au o mare provocare in prezent in a fi intr-o relatie satisfacatoare pentru amandoi. Insa viata cuplului ar fi mai usoara daca si comunitatea ar sustine cuplul. Cuplul nu poate fi sustinut numai in cabinetul de psihoterapie, mai ales cand si terapeutul are propriile lui provocari in cuplu si cu iubirea.


Formator: Domnica Petrovai, psiholog clinician pr. si psihoterapeut, fondatorul companiei Mind Education Health si al Scoala Pentru Cuplu – un proiect dedicat celor care cred in relatii fericite, cu o experienta de peste 20 de ani in consilierea si psihoterapia familiei si terapia cuplului. Autoarea cartii „Iubeste si fii iubit(a). Aproape totul despre relatia de cuplu”.


Cui se adreseaza cursul?


Cursul si programul se adreseaza psihoterapeutilor, psihologilor clinicieni, asistentilor sociali, consilierilor si educatorilor parentali, celor care lucreaza cu parinti, familii si cupluri, dar si celor care practica terapia individuala insa isi doresc sa cunoasca si sa inteleaga mai multe despre relatia de cuplu si provocarile ei. Invitatia mea pentru cei care se inscriu este sa devina parte a comunitatii Scolii pentru Cuplu, o comunitate de oameni generosi care isi doresc sa aiba o contributie in promovarea relatiilor fericite si sanatoase de iubire, oameni care cred in cooperare si in transferul stiintei catre cuplu si comunitate. Si, desigur, terapeuti care cred in transformarea comunitatii pentru a sprijini cuplul.


*Cursul de formare este acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania, psihologii putand obtine 24 credite.


Care sunt tematicile cursului?


„Cuplul constient. Stiinta dedicata cuplului” este primul curs din cadrul programului de formare dedicat specialistilor.  Cursul are o parte de analiza a utilitatii studiilor relevante din terapia de cuplu si nu numai, precum si studii de caz care integreaza modul in care sustinem cuplul si iubirea sanatoasa. Modelul de baza psihoterapeutic este cel cognitiv-comportamental cu integrarea modelelor psihoterapeutice unde exista studii validate stiintific si unde eu am avut o practica clinica valoroasa pentru cupluri.


Subiectele abordate sunt:


Interventii validate stiintific in cuplu, dating si relatii romantice din domeniul psihologiei relatiei de cuplu, neuro-stiintelor, psihologiei sociale si cognitive si psihoterapiilor dedicate cuplului si relatiilor romantice. Mituri despre iubire, dating, casnicie si cuplu. Studii de caz.


Istoria convingerilor despre relatiile de iubire, casnicie si dating. Provocarile cuplului si a relatiilor romantice in prezent si implicatii pe termen lung. Studii de caz.


Implicatiile studiilor asupra temperamentului si alte studii din biologie in intelegerea relatiilor romantice si ale cuplului. Studii de caz.


Evaluarea cuplului si intelegerea etapelor unei relatii de cuplu, explicatii stiintifice ale momentelor de ruptura si criza si cum pot fi depasite. Integrarea teoriei atasamentului, teoriilor cognitiv-comportamentale si a altor modele relevante pentru cuplu si relatiile romantice. Studii de caz.


Analiza si evaluarea principalelor mecanisme de coping in cuplu, criticismul, indreptatirea, abandonul, respingerea, neincrederea, subjugarea, dependenta, perfectionismul, auto-sacrificiul.


Redefinirea masculinitatii si feminitatii si influenta lor in viata de cuplu si dating.  Implicatiile identitatii de gen in lucrul cu cuplul. Consilierea cuplurilor LGBTQ+. Studii de caz.


Ce inseamna o relatie sanatoasa de cuplu? Abilitatile de care ai nevoie pentru a alege sanatos un partener, pentru a mentine o relatie si pentru a evolua in relatia de cuplu.


Cuplul erotic, mentinerea pasiunii si a bucuriei de a trai in doi. Dorinta sexuala scazuta si alte provocari ale cuplului din zilele noastre.


Structura cursului:


3 zile de curs, in total 24 ore (6 ore/zi)

Supervizare individuala si de grup

Webinarii trimestriale si crearea unei comunitati de practicieni din domeniul educatiei cuplului

Accesul participantilor la resursele si programele dedicate cuplului si relatiilor romantice dezvoltate de Scoala pentru Cuplu.


Unde si cand? Intre 30 ianuarie – 1 februarie 2020, la sediul Mind Education Health si Scoala Pentru Cuplu, Bucuresti, sector 2, str. Fabrica de Glucoza nr. 9 CA, etaj 2, apartament 202. (Sediul se afla la 3 minute de statia de metrou Pipera. La parterul blocului gasiti un magazin Mega Image, iar intrarea in scara se face prin spatele magazinului Mega Image. Pana la etajul 2 se urca cu liftul.)


joi, 30 ianuarie, ora 9.30 – 18.00

vineri, 31 ianurarie, ora 10.00 – 18.00

sambata, 1 februarie, ora 10.00 – 18.00


Taxa de participare: 1.450 lei


Confirmarea inscrierii se face dupa achitarea integrala a taxei de participare prin virament bancar in contul deschis la Banca Transilvania, titlular Petrovai Domnica & Asociatii – Societate Civila Profesionala de Psihologie, CIF: 40052173, cu nr. RO04BTRLRONCRT0451023201 (LEI), cu mentiunea „Curs specialisti”.


Locuri limitate la 20 participanti.


Pentru inscrieri, completeaza formularul https://goo.gl/Gv7Muq


Pentru a ne putea organiza mai bine, te rugam sa ne trimiti dovada platii la adresa de email [email protected] Daca ai alte intrebari, scrie-ne la aceeasi adresa de mail sau la [email protected]


Ganduri bune,


Domnica

1450 RON/ pers

Scoala Pentru Cuplu, Mind Education Health
0 utilizatori

Evenimente recomandate

Yoga pentru coloana si articulatii @Venusao Yoga Studio, cu Dana - 16 Decembrie

, Municipiul București, București
Joi, 01.01 - Joi, 01.01.1970

NOTA: aceste sesiuni se desfasoara la Venusao Yoga&Pilates Studio, Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti 14B, sect. 1Statul indelungat la birou pe lungi perioade si intr-o postura aproape imobila, sedentarismul si varsta peste 35 ani, afecteaza atat coloana vertebrala, cat si articulatiile, in aceste situatii, neplacerile fiind:dureri de coloana,dur...

Citeste mai mult
Practică ThetaHealing - Timisoara

, Timișoara, Timiș
Joi, 01.01 - Joi, 01.01.1970

Dragi prieteni, Va invitam la o intalnire ThetaHealing unde veti avea posibilitatea sa exersati tehnicile deja dobandite pe parcusul cursurilor ThetaHealing sustinute de Seba Radu. Aceasta intalnire, va va ajuta sa  va  cunoasteti mai bine, sa lucrati impreuna, sa practicati aceasta tehnica minunata ThetaHealing, din care puteti depista tiparele ps...

Citeste mai mult
SuperSomn33 - Reinvata sa dormi! - workshop intensiv

, Municipiul București, București
Sam, 19.10 - Joi, 01.01.1970

Ti-ai spus vreodata "gata, ma culc devreme, iar maine ma voi trezi plin/plina de energie", dar te-ai trezit cu dificultate si ai avut o stare de oboseala pe tot parcursul zilei?Cei care au probleme cronice cu somnul nici macar nu mai realizeaza ca sunt obositi: se autodescriu ca fiind doar nemotivati, plictisiti de viata lor, sau letargici. Daca su...

Citeste mai mult